• Aralık 04, 2018

    Kökeni Kafkaslara dayanan ve son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kefir, Türkler tarafından sütten üretilmiş sağlıklı bir içecektir. Karnabahara benzeyen kefir taneleri; sütün içinde bulunan laktik asidin etil alkolle fermantasyona girmesi sonucunda ortaya çıkar. Bağışıklık sisteminin yanı sıra kanserden korumadan sindirim sistemi sorunlarına, kan şekerinin dengelenmesinden kemiklerin güçlenmesine kadar pek çok derde deva olan besin, zengin içeriği sayesinde sağlıklı içecekler listesinin başında sayılabilir.

    Kefirin Yararları, Kefir Nedir, Kefir ve Bağışıklık Sistemi
  • Eylül 20, 2018

    Sağlıklı bir sindirim sistemi ve güçlü bağışıklık için vücutta bakterilerin bulunması gerekir. Bakteri denildiği zaman akıllara hastalığa neden olan şeyler gelse de, aslında bakterilerin tamamı zararlı değildir. Vücut için faydalı canlı bakteriler olarak adlandırılan probiyotikler, insan vücudunda doğal olarak bulunmaktadır. Peki, probiyotik nedir ve ne gibi faydaları vardır?

    Probiyotik Nedir, Faydaları Nelerdir?
  • Eylül 20, 2018

    Sağlığın anahtarı olarak bilinen kefir, günlük kalsiyum ihtiyacının % 20’sini karşılar. Bununla beraber biyotin, B12 vitamini, fosfor ve protein sağlar. İçeriğinde probiyotik olan kefirin sindirimi çok kolaydır. İnek ve keçi sütünden hazırlanan kefir içerisinde yüksek oranda D vitamini de vardır.

    Kefir Detoksu Nasıl Yapılır?
  • Temmuz 31, 2018

    Özellikle Kafkasya’da yaşayan kişilerin çok sık kullandıkları kefir, sütün mayalandırılması ile elde edilen süt ürünlerinden biridir. Son zamanlarda hem Amerika hem de Avrupa’da yapılmaya başlanan kefir, Türkiye’de de Ziraat Fakültelerinin Teknoloji bölümlerinde üretilerek satışı yapılmaktadır.

    Kefir Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Faydaları Nelerdir?