Blog

Keçi sütü içerisinde barındırdığı bileşim ve besin elementlerinin zenginliğinden dolayı anne sütüne en yakın süt olarak görülmektedir. Bileşim açısından ise inek sütüne benzer niteliktedir. Keçi sütünün içerisinde bulunan proteinlerin %75’i kazeinden oluşmaktadır. Bu sebeple keçi sütü ” Kazeinli Sütler ”…

  Özellikle Kafkasya’da yaşayan kişilerin çok sık kullandıkları kefir, sütün mayalandırılması ile elde edilen süt ürünlerinden biridir. Son zamanlarda hem Amerika hem de Avrupa’da yapılmaya başlanan kefir, Türkiye’de de Ziraat Fakültelerinin Teknoloji bölümlerinde üretilerek satışı yapılmaktadır. Kefir Nedir? Kefir taneleri…

Sağlıklı bir sindirim sistemi ve güçlü bağışıklık için vücutta bakterilerin bulunması gerekir. Bakteri denildiği zaman akıllara hastalığa neden olan şeyler gelse de, aslında bakterilerin tamamı zararlı değildir. Vücut için faydalı canlı bakteriler olarak adlandırılan probiyotikler, insan vücudunda doğal olarak bulunmaktadır….