Kefirin Faydaları

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Probiyotikdir

Kefirde, prebiyotiklerle beraber, sayısı 30- 40’a kadar çıkan probiyotikler bulunmaktadır. Bu probiyotikler sindirim sisteminde bulunan bakterilerin kolonize olmasını sağlayarak, vücut için yıkıcı patojen özellikte olan mayaların bağırsaklara tutunmasını ve gelişimini engeller.

Probiyotik özelliğinden dolayı yüksek tansiyonu düzenler, şeker hastalığına karşı etkilidir, deri hastalıklarına karşı iyi gelir, cildin güzelleşmesini sağlar, kilo dengesini düzenler.

Probiyotiklerin diğer faydaları, bağışıklık sistemini güçlendirmek, yiyeceklerin hazmını kolaylaştırmak, vitaminlerin sentezini yapmak, bağırsakları zararlı bakterilere karşı korumak, zararlı maddelerin kan dolaşımına geçmesini engellemek, iltihabi hastalıkların oluşumunu engellemek, yaşlanmayı yavaşlatmak, otizm bulgularını hafifletmek, ishali önlemek, idrar yolu iltihaplarını önlemek, kabızlığı tedavi etmek, böbrek taşlarının oluşumunu engellemektir. Gerçek kefir tanelerinden üretilen Radoha Kefir’de, bolca bulunan probiyotikler nedeniyle, tüm bunlara fayda sağlar.

Sindirim sistemini destekler

Kefir’ de bulunan bakteri ve mayalar tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önlemekte ve bu sayede bağırsakları temiz ve sağlıklı tutmaktadır. Bağırsak sağlığını koruyarak, vücutta sadece bağırsaklarda üretilen B7 ve b12 vitaminlerinin doğal olarak karşılanmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İçerisinde bulundurduğu B1, B2, B6, B12, B3, C, Niasin, A, E, Kalsiyum, Magnezyum, Fosfor, Çinko, Demir, Sodyum, Potasyum gibi vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığını korumada öncü bir gıdadır.

Yıkıcı hastalıkların tedavisinde destek ürünü olarak kullanılabilir

Kefir tüketimi, ağır ve yıkıcı hastalıkların tedavisinde kullanılan, insan vücuduna oldukça zarar veren tedavi yöntemlerinin etkilerini azaltmada destek ürünü olarak kullanılabilir.

Radoha kefir doğal enerji kaynağıdır, serinletici ve iştah açıcıdır

Kefirin mayalanması sırasında sütte bulunan laktoz ve proteinlerdeki değişimler kefirin bir enerji kaynağı olmasına aynı zamanda serinletici ve iştah açıcı bir gıdaya dönüşmesine sebep olur.

Radoha kefir doğal antibiyotik ve doğal antioksidandır

Kefirde oluşan asetik asit, H2O2 gibi antibakteriyel maddeler ve antibiyotikler, kefirin vücutta antibakteriyel ve antibiyotik etkisi göstermesine neden olur. Bu nedenle kefir bazı hastalıkların iyileştirilmesinde destek ürün olarak tüketilebilir.

Radoha kefir sinir sistemini düzenler

Sinir sistemini düzenlemesi ve depresyona karşı etkili olması hakkında, Radoha kefirde bol miktarda olan aminoasitlerin, kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır. Aşırı yorgunluk, uyku bozuklukları, hiperaktivite gibi rahatsızlıklarda etkisini gösterir. Uykusuzluğu düzenlemeye yardımcı olur.