Kefirin Saklanması

Radoha Kefir Saklanma Koşulları

Radoha Kefir’in 25 günlük kullanım süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde Radoha kefiri dolapta saklamanız gerekmektedir.

Radoha kefirinizin kapağının açılmış olması ya da kapalı olması arasında herhangi bir fark yoktur. Bu süre içinde kefiriniz kapalı da olsa açık da olsa ekşiyecektir. Radoha kefirinizde ekşime olması vb. gibi durumların gözlenmesinin sebebi üretim aşamasında herhangi bir katkı veya durdurucu maddeler kullanılmamasındır. Radoha kefirin ekşimesi kefirin olgunlaşması anlamına gelir. Ekşimiş olan kefirin içindeki faydalı bakteri sayısı artmış demektir. Bozulmuş olduğu düşünülmemelidir.

Radoha kefirin bekleme süresi içerisinde şişeleriniz bir süre sonra şişmeye başlayabilir ve şişeyi açtığınızda hafif bir gaz çıkışı yaşanabilir. Bu durum şişenin içerisinde bu süre içinde karbondioksit birikmesindendir.