Kefirin Tüketimi

kefir_tuketim

Radoha Kefirin Tüketimi

Kefirin tüketiminde belirli bir üst limit yoktur. Günde 1 çay bardağı ile başlanıp, 1 litreye kadar çıkartılabilir. Günün herhangi bir saatinde, yemeklerle beraber, öğün aralarında rahatlıkla tüketilebilir.

Kefir bir ilaç olarak değil bir gıda olarak düşünülmeli ve bu nedenle sürekli ve devamlı olarak tüketilmelidir. Kefirin optimum tüketim şekli günde 2 su bardağı olmak üzere sabah uyanıldığında ve gece yatarken içilmesidir.

Kefirin tok tutma özelliğinden dolayı kilo vermek isteyenler, öğünlerini kefirle geçirebilirler. Kefir kullanımı sırasında gerçekleşebilecek herhangi bir olumsuz etkiye rastlanmamıştır. Ancak ilk defa kefir içmeye başlayan kişilerde vücudunda kötü gıda tüketiminden kaynaklanan birikimden dolayı, sindirim sisteminde hızlanma, gaz birikimi gibi durumlar gözlenebilir.

Bu gibi durumlarda kefir tüketimi tamamen kesilmemeli sadece miktarı azaltılabilir. Zamanla kefir vücutta etkisini gösterecek, vücudu kommün halinde düzene sokacak ve kefir içildiğinde karşılaşılan durumlar ortadan kalkacaktır.

Radoha olarak kefir üretiminde kullandığımız süt çeşitlerimiz inek sütü ve keçi sütüdür. Keçi sütünden veya inek sütünden elde edilmiş kefirlerin ikisi de çok faydalıdır. Ancak keçi sütü anne sütüne yakınlığı bakımından insan sağlığı ve diyeti için son derece önemlidir. Damak tadına bağlı olarak inek sütünden kefir veya keçi sütünden kefir tercih edilebilir.